Ериксонова хипноза /скрита хипноза/ съблазняването на партньор

Ериксонова хипноза /скрита хипноза/ съблазняването на партньор

d2ae8337eaurn-jpg-246-173-cc-dri-sub5h8p3tea1n83v4c5

След като си овладял вниманието на една жена и си в нейно “ЛЯВО”, трябва под някаква форма да я поздравиш и да се представиш. (Като начало просто можеш да се усмихнеш и да кажеш ”Казвам се …..”).

След това трябва да създадеш “рапорт”.

“РАПОРТ” е специфично състояние на подсъзнателно доверие и готовност да се изпълняват заповеди, инструкции или внушения. В най-общ вид “рапорт” това са отношения на пълно съгласие, доверие и разбиране в рамките на малка група или просто – хармонични отношения.

Като начало (за начинаещ) ще ти дам три различни много хитри и мощни

способа за създаване на рапорт. Те са:

1. Отразяване

2. Присъединяване към ценностите

3. Създаване на усещания и чувства

ОТРАЗЯВАНЕ:

Работил някога в Съединените Американски Щати един известен и много действен хипнотизатор на име Милтън Ериксон.

Ериксон можел да хипнотизира всеки, дори и най-съпротивляващите се пациенти или клиенти.

Какво правел?

Той изкусно се преструвал, че “мисли, бори се и диша” по същия начин както и неговия клиент. И рано или късно пациентите започвали да вярват, че това е така. И тогава Ериксон внушавал на клиента си определени мисли, а клиента охотно ги приемал – толкова охотно, като че това били неговите собствени мисли.

Ако разглеждаме този процес подробно, то в началото на общуването Ериксон буквално ставал огледално отражение на своя клиент и по този начин предизвиквал доверие към себе си (никой няма да спори със собственото си отражение).

Но какво трябва да направи клиента, ако неговото огледално отражение тихо и постепенно започне да прави нещо самостоятелно? Клиентът има само един изход: сега той е длъжен да отразява своето отражение и да се движи и мисли така, както отражението.

Как се прави това?  Заемаш позата, която е заел човекът срещу теб и меко и не очевидно копираш неговите движения. Това се прави за по – малко от една секунда. След това започваш да синхронизираш своето дишане с дишането на човека срещу теб. Тоест дишаш с тази честота и дълбочина, каквито са при жертвата ти.

Начинаещите много често допускат следните две основни грешки.

1. Прекалено старателно отразяват “другия”.

2. “Другият” не диша.

Ако отразяваш всички жестове на “другия”, то човекът срещу теб ще

забележи това и може да реши, че или си ненормален, или, че му се подиграваш.

Затова се отразяват предимно микро мимиките и микро жестовете на тялото.

Например “клиентът” отпива от чаша. Ако вече си направил това в синхрон с него, на неговото второ отпиване можеш да използваш друг жест –

просто си разтриваш леко брадичката за секунда или две. Основният жест

– придвижването на ръката до главата е изкопирано. Няма значение, че не си държал чаша. На неговото трето отпиване ти също можеш да отпиеш от чашата като него, а четвъртото му отпиване можеш да го пропуснеш за да се успокои “клиента”, че не се правиш на клоун.

Втората основна грешка е оплакването, че “другият не диша”. Щом човекът срещу теб е жив, значи той диша. При мъжете дишането е коремно – погледнете към корема му. Или яката на ризата му. Тя трябва да потрепва

в такт с дишането му.

При жените дишането е “гръдно” – погледнете към горната част на гърдите на жената. Трябва да забележите равномерно повдигане и спускане. Това трябва и да копираш.

Ако направиш всичко пресметнато и внимателно, то твоята партньорка ще осъзнава само едно нещо: поради някаква непонятна причина да бъде с теб й е толкова приятно и комфортно, като че те познава от сто години и е влюбена в теб още толкова.

Нещо повече: достатъчно често жената с удивление ще забелязва, че иска да направи нещо за теб, макар че ти не си изразил вербално това си желание.

Втори способ: ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЦЕННОСТИТЕ

Всеки от нас има собствени представи за света и хората, които го населяват. В частност всеки от нас знае кое в този свят и в хората е добро и кое е лошо. Ние рядко се замисляме за това откъде в нас се взимат тези норми – ние просто им вярваме и това е всичко.

И като правило всеки човек е готов да отстоява своите ценности, а някои особено упорити господа са готови да се сбият за това тяхната собствена “истина” да стане “истина за всички”.

И ако внезапно в нашия живот срещнем такъв събеседник, който изначално е съгласен с това, че нашите собствени норми, правила и стандарти са справедливи (за света и хората) и той самият споделя тези възгледи (дори и само на думи), то ние веднага сме готови да приемем , че този човек е наш приятел.

Разбираш ли, точно така всяка една жена има свои индивидуални и доста объркани представи за мъжете, за самата себе си и за заобикалящия я свят. И нито един психолог (дори и най-добрият на този свят), не е в състояние до край да разбере кое какво е в нейното съзнание.

Но даже да не си добър психолог, винаги можеш да създадеш във всяка една жена илюзията, че именно ти дълбоко разбираш нейната неразбираема от никого неповторима женска душа. Как се прави това?

Няма нищо по – лесно: ти трябва да одобряваш всичко това, което тя счита за свое (да приемеш това и да се съгласиш на думи с него). И в никакъв случай не е нужно да те интересува това добро ли е или лошо. И най-вече не е нужно да казваш на глас своето мнение. Задачата е значително по- проста: трябва просто да се съгласиш с тази жена!

Тук е много важно да не забравяш, че жените обичат да се оплакват. Също така имат навика да скарват елитни мъжки екземпляри, за да видят кой от двамата е по-достоен за тях.

Така че, когато чуеш поредното оплакване от жена, че някой мъж й е създал неприятности, не е нужно с викове “ще го убия…” да скочиш на крака и да хукнеш да се биеш с когото и да е!

Усмихвай се. Кимай разбиращо. Съчувствай й – на нея това и е предостатъчно.

Кога да отидем да се бием с някого?

Веднага се забелязва кога една жена е афектирана от поведението на някого към нея и има нужда от твоята незабавна защита. Тогава можеш да се намесиш. Ако тя е спокойна – значи всичко е наред, независимо какво говори.

Разбира се, ти можеш да ми възразиш: “Но какво да правя, ако не съм съгласен с нея или не ми харесва това, което тя казва и начина, по който тя се държи”?

Отговорът ми е: Ако в нейните изказвания или поведението й има неуважение към теб, то ти си длъжен да не се съгласиш и да я пратиш по дяволите.

А ако искаш да превъзпиташ някого, потърси си други книги. Тази е за съблазняване на жени.

Във всички останали случаи ти трябва да й демонстрираш своето одобрение, разбиране и съгласие.

Трети способ: СЪЗДАВАНЕ НА УСЕЩАНИЯ И ЧУВСТВА

Третият метод,  който може да ти помогне да преодолееш всяко едно осъзнато съпротивление, е основан на принципа, че човек не е в състояние да се съпротивлява на това, което усеща в собственото си тяло.

Например ако стомахът ти изпраща сигнали за глад, то ти няма как да игнорираш тези сигнали и не можеш да му се съпротивляваш по никакъв начин: това, което става в стомаха ти е нещо реално.

Това, което се случва в нашето тяло, практически винаги се възприема като реалност (а как иначе може да се възприеме?) и следователно е невъзможно да се съпротивляваме на това, което се случва на практика.

Разбираш ли какво мощно оръжие ти давам?

На неразбралите обяснявам: ако успееш да предизвикаш в една жена някакви телесни усещания, то тя макар и да може да ти възразява, не е в състояние да се съпротивлява на своето тяло.

Ако почувства нещо в своето тяло, за нея това е реалност. А ако почувства желание за секс ? …

“Но как да го направя?” – ще попиташ. Ще ти дам отговор-при това лесен: С думи!!! Да, да. Твоите думи, твоите изказвания ще я накарат  да те иска

така, че тя ще бъде готова да издере очите на всеки, който се опита да й

попречи. Не вярваш ли? И правилно правиш – засега ….

Ако кажа “кисел лимон”, то как ще разбереш за какво говоря? В теб ще възникнат ли съмнения какво е това “кисел лимон”?

И не ти ли се струва, че за да отговориш на въпросите ми, ти трябва да си спомниш и усетиш вкуса на кисело? Дори и нищо да не си казал на глас, това усещане е възникнало в твоето тяло.

Общата закономерност е в това, че ако казваме на човека думи, които описват (или означават) елементарни усещания, то тези усещания ще възникват независимо от съзнанието.

В заключение: ако се научиш да описваш еротични усещания, усещане за влюбеност или състояние на особена връзка между мъж и жена то:

сексуалните преживявания ще възникват в жените, които те слушат независимо от тяхното съзнание!

Проблемът е в това, че мъжете имат обща трудност: те трудно описват с думи своите преживявания и чувства, ако трябва да произнесат повече от една дума (жените нямат такива проблеми). Затова ти предлагам следното упражнение:

ü  Изпиши на един лист всички известни ти думи, които описват различни преживявания, усещания, състояния и състави няколко изречения , използвайки тези думи.

ü  След това произнеси получените фрази на глас (това, че можеш да мислиш с тези думи, не означава, че можеш свободно да боравиш с тях в разговорната реч).

ü  А сега импровизирай: вземи за описание една дума, обозначаваща някакво чувство и поне една минута разказвай на глас какво означава за теб тази дума, това понятие. Ако направиш пауза повече от 5 секунди – започни упражнението отначало.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гризане на нокти – психосоматика

Гризането на ноктите, често го третират като двигателно смущение и …

КАК СЕ СЛУША ЖЕНА?

КАК СЕ СЛУША ЖЕНА??? Ако жената е натоварена от дневните задължения, …