Лайф коуч консултации

Звучи като обява, залепена на автобусната спирка, зад която прозира адресът на клиника за пластична хирургия, отслабване или смяна на пола. Този път обаче не е нужно да харчите купища пари, за да вдигнете самочувствието си и да внесете чаканата промяна във вашето ежедневие. Просто е време е да си намерите личен лайф коучър, който да ви подскаже правилната посока в живота.В буквален превод лайф коучър означава “треньор по живеене”. Понятието е въведено за първи път в Америка преди повече от десет години. Употребява се за персоналните консултанти и съветници, които не е задължително да са психолози или психотерапевти. Това са хора, които също дават професионални съвети, ако не е налице психическо разстройство или заболяване. Лайф коучърът показва пътя, по който лесно могат да бъдат отстранени екзистенциални или всекидневни проблеми.Треньорът по живеене може да ви помогне за преодоляването на много личностни проблеми и кризи, както и да предложи позитивна промяна във вашето самочувствие, външен вид, интеграция в социални и професионални кръгове, отношения с децата, семеен и любовен живот.

Лайф коучингът е прекрасен начин за изграждане на трайни позитивни промени във вашето житие-битие.

Той е за хора, които искат да поемат отговорност за собствения си живот, но смятат, че имат нужда от още малко доверие и подкрепа. Лайф коучърът не налага своето собствено мнение и не ви казва какво да правите с живота си. Той се опитва да намери вярната посока към вашето благополучие и да ви я покаже, а не да я натрапи.

Лайф коучинг е разговор между треньор и клиент. Повечето хора го сравняват с разговор с близък приятел. Разликата е, че приятелят често може да си направи погрешна преценка за проблема ви и съответно да даде неточен съвет. При професионалистът това няма как да се случи. Освен това той ще пази конфиденциалност.

Сеансът се провежда на четири очи между треньора и клиента. При необходимост може да се проведе и по телефона. Това се случва единствено в по-напреднал етап от работата.

На първата сесия треньорът ще се поинтересува от водещия ви мотив да го посетите, за да знае за какво точно ще разговаряте. През по-голямата част от времето ще говорите вие. Треньорът ще задава въпроси, с които ще ви помага да разсъждавате и да отсеете истински важните неща за вас.

В началото ще направите разбор на елементите, които изграждат вашата личност. Те включват външен вид, здравословно състояние, професионална реализация, социален кръг и др. Втората стъпка ще е да решите какъв искате да бъдете във всяка сфера от живота си. Третата крачка ще е реализиране на поставените цел и промяна.

Разрешаването на проблемите чрез лайф коучинг може да стане за различен период от време. Понякога са нужни само две-три сесии, за да разберете какво не е наред. Психотерапията обикновено продължава няколко месеца.

Международната коуч федерация е най- големият световен ресурс за бизнес и има над 11 000 членове в 80 страни по целият свят.

Изключително полезна и необходима  консултация за ученици от 12 клас, на които предстои избор на житейска стратегия и цел, както и за студенти последен курс.

Много подходяща за периоди от живота, в които се случва неочаквана промяна или труден избор.

Гризане на нокти – психосоматика

Гризането на ноктите, често го третират като двигателно смущение и …

КАК СЕ СЛУША ЖЕНА?

КАК СЕ СЛУША ЖЕНА??? Ако жената е натоварена от дневните задължения, …