Себепознание, чрез анализ на 20 основни чувства.

Тренинг

6194d00a26urn-jpg-246-178-cc-dri-9xpec630yea125c2xicТренинг за развиване на емоционалната интелигентност. Двайсет чувства ще бъдат разгледани в течение на срещите. Двайсет насоки за размисъл и промяна на гледнтата точка.

Срещите се провеждат през понеделник от 18.30. Участието ви е гарантирано с предварително записване.

 

На 27.03.17 беседвахме по темата за “Ревността”.

На 10.04.17 беседвахме по темата за “Завистта”

На 24.04.17 беседвахме по темата за “Вината”

На 8 и 22.05.17 беседвахме по темата за “Страха”

На 29.05.17 беседвахме по темата за “Гнева”

На 05.06.17 беседвахме по темата за “Радостта”

На 03.07.17 беседвахме по темата  за “Любовта”

На 17.07.17 беседвахме по темата за “Самоувереност”

На  31.07.17 беседвахме по темата за “Самотност”

На 21.08.17 беседвахме по тема “Удовлетворение”.  Как се достига до чувството за удовлетворение? Може ли то да бъде трайно или има нужда от непрекъснато стимулиране? Различни гледни точки за активирането на естествения процес на даване и получаване, който води до трайно усещане за удовлетворение и радост. Стигането до него – най- доброто лекарство срещу нервни и депресивни състояния и действителност лишена от смисъл.

На 04.09.17 ще поговорим по темата “Обида”. Най- тежката емоция, която оставя трайни поражения във взаимоотношенията ни. Дълко таена и подтискана, често е в основата на тежки физически заболявания. Колко пъти казваме “Аз приех”, дори “Аз простих” или “Отмина ми, …. не ми пука….безразлично ми е…. и т.н.” , а вътре в нас дълбае червейчето на обидата. Какво е обидата за всеки от нас? Как се освобождаваме от нея? Има ли скрити обиди, които не разпознаваме и какво е тяхното проявление? Все важни въпроси, отговорите на които носят освобождение. 

На 18.09.17 продължаваме с темата “Обида” и осемте стъпки за освобождаване от чувството на обиденост.

На 2.10.17 е темата за чувството “обърканост”. “Чувствам се объркан/а.” – често изричана фраза. Какво ни довежда до това чувство, какви са неговите елементи. На живо в рамките на срещата ще подредим объркана ситуация, разглеждайки етапите през които преминава човек, за да доведе себе си до многопосочен кръстопът. Ако имате нужда да подредим вашата ситуация, подгответе кратко резюме и имате шанс да стигнете до решение.

Започва поредица от теми за партньорството. 27.11.17 от 18.30 темата е: “Щастието като състояние в партньорството. Втора стъпка към навиците на щастливите хора.”

На 8.01.18 темата е “Изборът – полигамен или моногамен в партньорството” Разликите в женското и мъжкото възприятие за моногамни отношения. Къде се конфронтираме? Как да открием щастието и да не потънем в разочарование, ако се разминем с партньора си във възприятието за партньорство.

 

Всеки си е задавал въпроса – “Къде ми беше ума?”-, когато е вземал решение следвайки емоцията си. Не малко са хората, които толкова много обмислят дадена ситуация, че никога не стигат до усещането си за нея.
Къде е балансът?

Кои са водещите чувства в живота ни?

През кои от тях правим изборите си?

Познаваме ли се? Как това ни помага? А как ни пречи на изборите?
В групите за себепознание и самопомощ при всяка среща ще се запознаваме с ново чувство от богатата гама, с която работи нашето съзнание. Ще анализираме, ще обменяме опит, ще го изиграваме, ще си бъдем взаимно полезни.
В течение на тренинга, всеки ще разбере кои са водещите чувства, с които преминава през живота. Ще види различни гледни точки и нови варианти за решения и избори.
Този процес ще се води през методите на психодрамата, логотерапията и позитивната психотерапия.
Ако сте затруднение с вземане на решение за емоционален проблем или просто сте любопитни кои сте всъщност, този тренинг е за вас.

Водещ: Диляна Колева – психолог – консултант, терапевт
Среща: през понеделник  от 18.30 до 20.30 часа
Заповядайте на ул. “Цар Симеон”№9 партер
Цена за среща: 10лв
Записване и информация на тел: 0878510963 ; e-mail: dilynakoleva@gmail.com

 

Гризане на нокти – психосоматика

Гризането на ноктите, често го третират като двигателно смущение и …

КАК СЕ СЛУША ЖЕНА?

КАК СЕ СЛУША ЖЕНА??? Ако жената е натоварена от дневните задължения, …